EKO-RURAL4STEM

EKO-RURAL4STEM

Odobreno 5,5 milijuna kuna za unaprjeđenje STEM vještina – započela provedba novog projekta EKO-RURAL4STEM!

1.8.2022.

Osnovna škola Zrinskih Nuštar započela je 1. kolovoza 2022. s provedbom projekta „Jačanje STEM vještina kroz ekologiju u Osnovnoj školi Zrinskih Nuštar” (EKO-RURAL4STEM).

Ukupna vrijednost projekta je 5.560.926,64 kn. Projekt traje do travnja 2024. godine.

Uz nositelja, Osnovnu školu Zrinskih Nuštar, partneri na projektu su Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, Odjel za elektroničke sustave Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju i Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj.

Cilj projekta je unaprijediti STEM vještine 35 učitelja i drugih odgojno- obrazovnih djelatnika kako bi STEM pristup učenja primjenjivali u redovnoj nastavi, te u izradi i provedbi programa izvannastavnih aktivnosti. Projekt će uključiti 200 učenika u izvannastavne aktivnosti za STEM vještine, IKT, poduzetništvo i aktivno građanstvo. Uvođenjem STEM pristupa u odgoj i obrazovanje učenici će se uspješnije pripremiti za nastavak obrazovanja na srednjoškolskoj razini, kao i za buduće karijerne uspjehe. Četiri novoopremljene multimedijske učionice uspostavit će preduvjete za provedbu aktivnosti jačanja STEM vještina učenika i odgojno-obrazovnih djelatnika tijekom i nakon trajanja projekta.

Projekt je 100% financiran sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. godine.

Ostali članci

Započeli smo s provedbom izvannastavnih aktivnosti u okviru našeg EKO-RURAL4STEM projekta!

u okviru našeg EKO-RURAL4STEM projekta! Započeli smo s provedbom izvannastavnih aktivnosti Aktualno...

O šumi, u šumi, za šumu

Nacionalni park Risnjak O šumi, u šumi, za šumu Aktualno O šumi, u šumi, za šumu Održana 2...

EKO-RURAL4STEM tim posjetio norveškog partnera Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta za znanost i tehnologiju

EKO-RURAL4STEM tim posjetio norveškog partnera Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta...
hrHrvatski