EKO-RURAL4STEM

EKO-RURAL4STEM

  • Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta za znanost i tehnologiju posjetio Osnovnu školu Zrinskih Nuštar

    Norveški partner

Protekli tjedan, u sklopu projekta JAČANJE STEM VJEŠTINA KROZ EKOLOGIJU U OSNOVNOJ ŠKOLI ZRINSKIH NUŠTAR – EKO-RURAL4STEM, Osnovna škola Zrinskih Nuštar ugostila je norvešku partnersku ustanovu Odjel za elektroničke sustave Norveškog sveučilišta za znanost i tehnologiju.

Prof. Bojana Gajić održala je za nas zanimljive radionice na temu programiranja i energije te smo kroz ovaj tjedan stekli vrijedna znanja koja ćemo prenijeti na naše učenike u daljnjem radu. Upoznali smo se s osnovnim načelima algoritamskog razmišljanja i blok programiranja, metodama iskustvenoga učenja u području energije kroz uporabu raznih didaktičkih materijala.

Programirali smo i upravljali robotima pčelicama i mini Lego robotima, izrađivali mini robotska vozila,  vozila i rakete s balonskim pogonom, programirali semafore i izrađivali vlastite naprave za crtanje i leteće tanjure. Pogledajte u galeriji fotografija kako je to sve izgledalo.

Veselimo se nastavku aktivnosti s našim učenicima koji će uz pomoć nove didaktičke opreme i materijala imati priliku steći nove STEM vještine iz robotike i energije.

Ostali članci

Započeli smo s provedbom izvannastavnih aktivnosti u okviru našeg EKO-RURAL4STEM projekta!

u okviru našeg EKO-RURAL4STEM projekta! Započeli smo s provedbom izvannastavnih aktivnosti Aktualno...

O šumi, u šumi, za šumu

Nacionalni park Risnjak O šumi, u šumi, za šumu Aktualno O šumi, u šumi, za šumu Održana 2...

EKO-RURAL4STEM tim posjetio norveškog partnera Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta za znanost i tehnologiju

EKO-RURAL4STEM tim posjetio norveškog partnera Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta...
hrHrvatski