EKO-RURAL4STEM

EKO-RURAL4STEM

  • Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj održao radionicu za nastavnike i učenike

    Primjeri dobre prakse u šumarstvu s naglaskom na digitalizaciju

U sklopu projekta JAČANJE STEM VJEŠTINA KROZ EKOLOGIJU U OSNOVNOJ ŠKOLI ZRINSKIH NUŠTAR – EKO-RURAL4STEM Osnovna škola Zrinskih Nuštar ugostila je hrvatsku partnersku organizaciju Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj. Za učenike i nastavnike pripremljena je  i održana radionica „Primjeri dobre prakse u šumarstvu s naglaskom na digitalizaciju“ u kojoj su predstavljeni primjeri dobre prakse u šumarstvu s naglaskom na digitalizaciju kao rezultat prethodno provedenog projekta ROSEWOOD (Obzor2020).

Kolegama iz Centra kompetencija pridružili su se kolege iz partnerske Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci te iz Drvodjelsko tehničke škole Vinkovci.

Učenici osmih razreda i nastavnici dobili su zanimljiv uvid u putovanje jednog stabla od šume do finalnog proizvoda od drva, kao i u značaj suvremenih digitalnih tehnologija u modernom šumarstvu i drvnoj industriji. Upoznali su se s primjerima dobrih praksi u šumarstvu u drugim zemljama Europe te osvijestili kolika je važnost zaštite okoliša i očuvanja bioraznolikosti.

Ostali članci

Započeli smo s provedbom izvannastavnih aktivnosti u okviru našeg EKO-RURAL4STEM projekta!

u okviru našeg EKO-RURAL4STEM projekta! Započeli smo s provedbom izvannastavnih aktivnosti Aktualno...

O šumi, u šumi, za šumu

Nacionalni park Risnjak O šumi, u šumi, za šumu Aktualno O šumi, u šumi, za šumu Održana 2...

EKO-RURAL4STEM tim posjetio norveškog partnera Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta za znanost i tehnologiju

EKO-RURAL4STEM tim posjetio norveškog partnera Odjel za elektroničke sustave Norveškoga sveučilišta...
hrHrvatski